Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egész orbáni "nemzeti" együttműködési rendszer egy működé
  2012-04-02 22:16:56, hétfő
 
 
"Az egész orbáni "nemzeti" együttműködési rendszer egy működésképtelen bóvli, egy hamisítvány eredetiként való eladásának a kísérlete, egy jó rendszer silány utánzata."
A "nemzeti együttműködés" orbáni rendszere
2010. máj. 18. 6:36

Az ötlet tőlem származik, én vagyok benne a hibás, hogy ez eljutott Orbánhoz, és ez lett belőle. Jobban kellett volna rá vigyázni, mert tudtam, hogy ha arra alkalmatlan kézbe - és főleg Orbán kezébe - kerül, akkor valami ilyen szörny lesz belőle. Ami lehetne áldás az országnak, az emberiségnek, az arra alkalmatlan kezekben átokká válik. Mint egy fegyver, amellyel lehet védekezni egy támadó ellen, de amellyel lehet támadni és ölni is. Úgy érzem magam, mint ahogy az amerikai tudósok érezhették magukat Hirosima után. Felelősnek érzem magam a történtekért, ezért jogomnak és kötelességemnek tartom, hogy akkor ennek a rendszernek az eredetijéről elmondjak mindent. Mint a rendszer nyilvánosságra hozója, kötelességem a széles nyilvánosságnak is bemutatni Orbán hazug rendszerének nagyszerű eredetijét, és mint a rendszer legjobb ismerője, elmondani, hogy ez a jó rendszer mitől vált szörnyeteggé Orbán kezében.

Az együttműködés, mint egy új politikai rendszer alapja.

Előzmények

Mindig is érdekelt a jog és a politika. Csak keveset tudtam róla. A szocializmusban csak éreztem, mint tudtam, hogy az a rendszer nem jó. És elkezdtem olvasni, kutatni, tanulni hozzá. A rendszerváltás új, kétdimenziós, 3 pólusú (konzervatív, liberális, szocialista) politikai rendszere tetszett. Először ezt fejlesztettem tovább, és az ember mintájára megalkottam a 3 dimenziós 4 pólusú politikai rendszert, a Tetraédert. Csak közben azt láttam, hogy 98-ban megbicsaklott a 3 pólusú rendszer működése. Nem az volt a fő baj, hogy a két liberális párt közül az egyik a szocialista, a másik a konzervatív csúcshoz kapcsolódva újra kétpólusúvá tette a politikai rendszert. Hanem az, hogy láthatóan és egyértelműen kiderült, hogy a konzervatív oldal fokozatosan és egyre inkább a rendszerváltáskor megalkotott demokratikus kereteken kívül kíván politizálni. Vagyis nem elég neki a rendszeren belüli konzervatív túlsúly, maga a kormányzás lehetősége, hanem túl akar azon menni. Ennek az első külső jelét én utólag láttam, és a '97-es, konszenzusos alkotmányozás felrúgása volt a Fidesz részéről. Majd kormányon a demokrácia korlátozása, az együttműködés fokozatos szűkítése, majd a választás elvesztése után annak szinte teljes megszűntetése a Fidesz részéről.

2006-ra kiderült, hogy az erőviszonyok kiegyenlítődtek, patthelyzet alakult ki. Egy tisztességes ellenzéknek simán nyerni kellett volna. Egy tisztességtelen ellenzéknek is lett volna esélye, ha az ellenfelet nem Gyurcsánynak hívják. De ő még Torgyánnál is jobban ismerte a választási rendszert, és az együttműködés hiányaként a választási rendszeren el nem végzett "karbantartás" kihasználásával szerzett győzelmet. De ez nem oldotta meg a demokrácia válságát és az együttműködést se indította újra, amibe immár személyi ellentét is belejátszott.

Ekkor vetődött fel először bennem, hogy ezt a patthelyzetet, ezt a kommunikáció képtelen két pólust úgy lehetne együttműködésre bírni, ha KÖZÉPEN létrejönne egy új párt, mely mindkét oldal felé nyitott volna, és amelyik a parlamentbe bekerülve "királycsinálóként" beindíthatná az együttműködést, mindkét fél felé ezt a feltételt szabva a szükséges kormánytöbbséghez. Több sikertelen próbálkozás után ez a párt létre is jött, nagyon jó nevet találtunk neki és jó programot írtunk. A Demokraták Hálózata eredetileg ennek a pártnak a társadalmi bázisát és majdani tagságát lett volna hivatott összegyűjteni. A pártkezdeményezés az elején a hamvába holt, viszont teljesen világossá vált számomra a probléma gyökere, és az maga a demokrácia, annak rossz működése. A demokrácia, amelyről már Arisztotelész megmondta, hogy rossz kormányzási forma. Megvizsgáltam, és arra jutottam, hogy a mai körülmények között is az. Mint politikai forma, nem alkalmas a közjó megvalósítására. Mert a résztvevők az előre vivő politikai versengésből politikai harcot csináltak. És akkor elkezdtem azon gondolkodni, hogy hogyan tudnék a részérdekeket a közjó helyére emelő, és ezért a fejlődés gátjává vált demokrácia helyett, egy jobb, egy működőképes, a valódi közjót megvalósító új politikai rendszert kitalálni. Így született meg a munkanevén "egész-séges demokrácia" nevű politikai rendszer, és a saját politikai rendszerem, a Tetraéder 5. eleme, az új politikai rendszer beindítója, katalizátora és őre, a Demokraták Hálózata, mint új politikai szervezet.

A rendszer

Ahhoz, hogy egy jobb társadalmat építsünk, nem csak egy vízió kell, hogy az milyen legyen, hanem egy utat is kell tervezni, amin a mai politikai rendszerből békés körülmények közt el lehet oda jutni. (Ezt nem csinálta meg Marx, és ezt csinálta meg rosszul Lenin. Ugyanúgy, mint ahogy és amit tett a marxizmussal Lenin Oroszországban, Orbán ugyanazt teszi most nálunk. Egy jó elképzelésből egy szörnyeteget készül megalkotni.)

Maga a rendszer rendkívül egyszerű. A modern jogállamokban a jog az, ami szervezi az államot. Ezért a jog az, ami átalakítani képes társadalmi alrendszereket és ezek segítségével a társadalmat is. Aki a jogrendszert uralja, aki a jogot alkotja, az dönt a társadalom jövőjéről. Jelenleg a rosszul működő politikai rendszer, a demokrácia uralja a jogalkotást. Vagyis a jövőnk rossz kezekben van. Ahhoz, hogy a jövő, vagyis a jelen jogalkotása a közjót tükrözze és azt szolgálhassa, a politikai rendszeren kell változtatni.

Ez a változás azon a felismerésen kell alapuljon, hogy a történelem bebizonyította, hogy önmagában egyik politikai irányzat (társadalmi részérdek) se képes önállóan, az egész társadalom érdekében működtetni a társadalmat. Mindegyik csak a maga érdekében. És az is bebizonyosodott, hogy végérvényesen egyik se győzhet, csak ideiglenesen, mert a társadalom egyensúlyra törekszik, és a kibillent egyensúlyt visszabillenti. Vagyis az új politikai rendszer azon a belátáson alapul, hogy "egyedül nem megy", csak a 3 (4) csúcsnak együtt, összefogva, a közös értékek mentén, EGYÜTTMŰKÖDVE.

Ezt két módon lehet megcsinálni. Vagy úgy, hogy belátják, hogy együtt kell működjenek, és együtt működnek (együttműködnek), vagy úgy, hogy van középen, a Tetraéder középpontjában egy szervezet, amelyik szervezi az együttműködést. Az előbbi a rendszerváltás modellje, és azért nem működött, mert tudták, hogy együtt kellene működjenek - hiszen az alkotmányt közösen alkották meg - de nem látták be, nem fogadták el, és emberi gyarlóságok miatt ezt mindenki a maga javára akarta kihasználni. A verseny, majd a HARC pedig megölte, lehetetlenné tette az együttműködést.

A másik modell az "egész-séges demokrácia", ahol van KÖZÉPEN egy politikai szervezet, ami működteti az "együttműködés rendszerét". De ennek a rendszernek vannak kritériumai, amik alapjai a működésnek. Először az, hogy ez a középen álló politikai szervezet bár politikai értékeket tartalmaz, de kifelé "semleges". Ezt több feltétel együttes meglétével éri el. Más - egy új gondolkodást képviselő - emberekből áll, másképp épül fel és másképp működik, mint a mai politikai szervezetek. Másik fontos sajátossága, hogy nem törekszik többségre, nem törekszik kizárólagos hatalomra. Önkorlátozásra törekszik, és ilyen maga az egész rendszer. Már a parlament, a jogalkotó szerv is a politikai szervezetek önkorlátozásával jön létre. (Erre készítettem az "önkorlátozó" parlamentet és az azt eredményező választási rendszert) Már az választáson való indulással kizárják, hogy egy politikai szervezet egyedül juthasson alkotmányozói hatalomhoz, és nagyon nagy felhatalmazást kell kapjon egy szervezet már ahhoz is, hogy egyedül kormányozzon. Vagyis a politikai rendszer stabilitása biztosítja azt, hogy a társadalom folyamatosan az egyensúly közeli állapotban legyen. Ez az önkorlátozó parlament - és csak ez - képes arra az új jogalkotó munkára, amelyik paradigma váltást, minőségi változást hozhat a társadalom fejlődésében.

Orbán ("nemzeti") együttműködési rendszere

Aki a fentieket elolvasta (bocs, ettől rövidebben nem lehetett, azért ez mégiscsak egy új politikai rendszer) és meg is értette, az már pontosan tudja, hogy miért hazug és miért nem fog működni Orbán rendszere. Miért nem lehet az ő rendszere a VALÓDI együttműködés rendszere.

Először azért nem, mert Orbán rendszere sorozatos hazugságra épül. A "nemzeti" együttműködés rendszerét nem a zemberek hozták létre forradalommal a szavazófülkékben. Hanem Orbán akarja létrehozni a jelenlegi alkotmány által létrehozott politikai rendszer HELYETT.

Másodszor azért nem, mert szervezhetné (szervezhette volna) ezt az együttműködést a Fidesz a régi alkotmányos kereten belül, de akkor nem lehetne középen, el kellene fogadja, hogy a többi politikai szervezet legitim és joga van részt venni a politikában. És akkor nem folytathatna politikai harcot, nem győzhetne, nem törekedhetne kizárólagos szerepre, hanem megegyezésre kellene törekedjen, el kell fogadjon egy önkorlátozást. Orbán erre képtelen, emberileg alkalmatlan, nem erre szocializálódott.

Harmadszor meg azért nem Orbán rendszere a VALÓDI együttműködés rendszere, mert a középen álló szervezet kicsi, politikailag semleges kell legyen, és részt vesz a hatalomban, de nem törekszik se többségre, se vezető pozícióra. Így tudja egyensúlyba hozni az eltérő nézeteket, a viták után megteremteni az összhangot, a kompromisszumot, hogy ha önmaga nincs vitában. És ez megint nem jellemző se Orbánra, se a Fideszre.

Összefoglalás

Az egész orbáni "nemzeti" együttműködési rendszer egy működésképtelen bóvli, egy hamisítvány eredetiként való eladásának a kísérlete, egy jó rendszer silány utánzata.

Csak magamat tudom idézni:

"Aki a politikai palettán valóban középen áll, és a közjót akarja megvalósítani, annak ehhez nincs szüksége többségre, csak együttműködésre. (lásd. www.deha.hu)
Aki csak a saját többsége megszerzése után tud együttműködni mással, az csak hazudja, hogy középen van, az nem a közjót, hanem csak a közjó helyére helyezett maga javát, saját érdekét valósítja meg. És azt se álláspontja igazával, nem is a vitapartnerei meggyőzésével, hanem a többség erejével éri el.
Ez a fajta "nemzeti együttműködés" a "csatlakozz a győzteshez" kampányszlogen folytatása, az "úgy lesz, ahogy én, Orbán Viktor Mihály akarom, csatlakozz hozzám és majd együttműködésnek hívjuk" orbáni politikája, a behódolás intézményesített formája, a győztes kézcsókra nyújtott békejobbja a legyőzötteknek."

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: intézményesített, együttműködésnek, szavazófülkékben, önkorlátozásával, szocializálódott, kötelességemnek, együttműködésre, szocializmusban, kompromisszumot, nyilvánosságnak, bebizonyosodott, tisztességtelen, megvalósítására, működésképtelen, kihasználásával, kiegyenlítődtek, együttműködést, önkorlátozásra, legyőzötteknek, együttműködési, felhatalmazást, nyilvánosságra, kampányszlogen, visszabillenti, bebizonyította, oroszországban, együttműködnek, rendszerváltás, alrendszereket, középpontjában, nemzetihirhalo, összegyűjteni, meggyőzésével, vitapartnerei, együttműködés, forradalommal, egész orbáni, működésképtelen bóvli, hamisítvány eredetiként, ötlet tőlem, arra alkalmatlan, támadó ellen, amerikai tudósok, eredetijéről elmondjak, rendszer nyilvánosságra, széles nyilvánosságnak, rendszer legjobb, szocializmusban csak, ember mintájára, konzervatív csúcshoz, politikai rendszert, konzervatív oldal, Demokraták Hálózata, Lenin Oroszországban, Hanem Orbán, Orbán Viktor Mihály,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  A kételkedés kezelése  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szívem tiéd  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png fotel  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Png telefon  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  A kételkedés kezelése  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A másik dolog,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Hogy lehet megtartani  Png nő  A sors  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész orbáni, működésképtelen bóvli, hamisítvány eredetiként, ötlet tőlem, arra alkalmatlan, támadó ellen, amerikai tudósok, eredetijéről elmondjak, rendszer nyilvánosságra, széles nyilvánosságnak, rendszer legjobb, szocializmusban csak, ember mintájára, konzervatív csúcshoz, politikai rendszert, konzervatív oldal, rendszerváltáskor megalkotott, rendszeren belüli, kormányzás lehetősége, első külső, demokrácia korlátozása, együttműködés fokozatos, választás elvesztése, erőviszonyok kiegyenlítődtek, tisztességes ellenzéknek, tisztességtelen ellenzéknek, választási rendszert, együttműködés hiányaként, választási rendszeren, demokrácia válságát, kommunikáció képtelen, parlamentbe bekerülve, feltételt szabva, szükséges kormánytöbbséghez, párt létre, társadalmi bázisát, hamvába holt, probléma gyökere, közjó megvalósítására, előre vivő, közjó helyére, fejlődés gátjává, valódi közjót, saját politikai, jobb társadalmat, vízió kell, milyen legyen, marxizmussal Lenin, szörnyeteget készül, rendszer rendkívül, modern jogállamokban, jogrendszert uralja, jogot alkotja, társadalom jövőjéről, rosszul működő, demokrácia uralja, jövőnk rossz, jelen jogalkotása, közjót tükrözze, politikai rendszeren, változás azon, felismerésen kell, történelem bebizonyította, egész társadalom, maga érdekében, társadalom egyensúlyra, kibillent egyensúlyt, belátáson alapul, közös értékek, rendszerváltás modellje, alkotmányt közösen, maga javára, másik modell, politikai szervezet, rendszernek vannak, középen álló, egész rendszer, jogalkotó szerv, politikai szervezetek, választáson való, politikai rendszer, társadalom folyamatosan, egyensúly közeli, önkorlátozó parlament, társadalom fejlődésében, fentieket elolvasta, zemberek hozták, jelenlegi alkotmány, régi alkotmányos, többi politikai, eltérő nézeteket, viták után, politikai palettán, közjót akarja, saját többsége, csak hazudja, vitapartnerei meggyőzésével, többség erejével, behódolás intézményesített, győztes kézcsókra, intézményesített, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.